El Conflicte sobre l'escola concertada, a Espanya i a Xile
Rambla, Xavier, 1966- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sociologia)
Valiente, Òscar (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sociologia)
Frias-Ortega, Carla (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sociologia)
Seminari d'anàlisi de polítiques socials
Grupo Interdisciplinar de políticas educativas

Títol variant: El conflicto de la escuela concertada, en España y Chile
Data: 2011
Resum: A Espanya i a Xile, tenen un gran èxit les escoles concertades, escoles privades que gaudeixen de subvenció estatal. La convivència del model concertat amb el públic obre un seguit de preguntes: quina mena de selecció sobre els alumnes permet, si afavoreix d'alguna manera la competència per a millorar l'educació o quina influència té en la segregació escolar. Un equip d'investigadors de la UAB han estudiat aquest model en els dos països i han arribat a la conclusió que caldria un coneixement més exhaustiu de les finances del sector per poder proposar millores en la comptabilitat i en el procés de matriculació escolar.
Resum: En España y Chile, tienen un gran éxito las escuelas concertadas, escuelas privadas que gozan de subvención estatal. La convivencia del modelo concertado con el público abre una serie de preguntas: qué tipo de selección sobre los alumnos permite, si favorece de alguna manera la competencia para mejorar la educación o qué influencia tiene en la segregación escolar. Un equipo de investigadores de la UAB han estudiado este modelo en los dos países y han llegado a la conclusión de que sería necesario un conocimiento más exhaustivo de las finanzas del sector para poder proponer mejoras en la contabilidad y en el proceso de matriculación escolar.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Novembre 2011, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 142.3 KB

Español
3 p, 123.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2011-12-09, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir