Els determinants de la demografia dels nostres arbres
Martínez Vilalta, Jordi, 1975- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)

Títol variant: Què determina la demografia dels nostres arbres?
Data: 2011
Resum: En un estudi recent, investigadors de la UAB han utilitzat informació de diverses fonts per determinar quins eren els millors predictors del comportament demogràfic de les espècies d'arbres més abundants dels boscos d'Espanya. Malgrat les grans diferències en els ambients que ocupen les espècies, els seus resultats mostren que la variació en les taxes de creixement i mortalitat entre espècies està molt més relacionada amb les diferències en els seus atributs funcionals, com l'alçada màxima (port) o la densitat de la fusta, que no pas amb el clima dels diferents ambients on viuen.
Resum: En un estudio reciente, investigadores de la UAB han utilizado información de distintas fuentes para determinar cuáles eran los mejores predictores del comportamiento demográfico de las especies de árboles más abundantes de los bosques de España. A pesar de las grandes diferencias en los ambientes que ocupan las especies, sus resultados muestran que la variación en las tasas de crecimiento y mortalidad entre especies está mucho más relacionada con las diferencias en sus atributos funcionales, como la altura máxima (porte) o la densidad de la madera, que con el clima de los diferentes ambientes donde viven.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juny 2011, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 164.9 KB

Español
2 p, 146.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > CREAF (Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2011-12-09, darrera modificació el 2024-06-01



   Favorit i Compartir