Efecte biològic dels raigs X de baixa energia, utilitzats en mamografies
Barquinero, Joan Francesc (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)

Títol variant: Efecto biológico de los rayos X de baja energía, utilizados en mamografías
Data: 2011
Resum: Actualment s'assumeix que tots els raigs X, independentment de la seva energia, tenen el mateix efecte. Tot i així, hi ha estudis científics que ho qüestionen, i indiquen que els raigs X de baixa energia (com els que s'utilitzen en les mamografies) podrien tenir un efecte superior a l'assumit fins ara. Investigadors del grup de recerca d'"Estudis citogenètics i moleculars dels efectes de les radiacions ionitzants i del càncer" de la UAB han avaluat el dany produït pels raigs X de 30 kVp i els seus resultats semblen indicar que és superior al produït per raigs X d'energies més elevades.
Resum: Actualmente se asume que todos los rayos X, independientemente de su energía, tienen el mismo efecto. Sin embargo, hay estudios científicos que lo cuestionan e indican que los rayos X de baja energía (como los que se utilizan en las mamografías) podrían tener unefecto superior que el asumido hasta ahora. Investigadores del grupo de investigación "Estudios citogenéticos y moleculares de los efectos de las radiaciones ionizantes y del cáncer"de la UAB han evaluado el daño producido por rayos X de 30 kVp y sus resultados parecen indicar que es superior al producido por rayos X de energías más elevadas.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Abril 2011, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 127.4 KB

Español
2 p, 270.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2011-12-13, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir