Criopreservació dels espermatozoides porcins
Rodríguez Gil, Joan Enric (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina i Cirurgia Animals)

Títol variant: Criopreservación de los espermatozoides porcinos
Data: 2011
Resum: La inseminació artificial té una gran importància en el sector porcí i la criopreservació del semen és bàsica, sempre i quan es garanteixi una qualitat òptima dels espermatozoides. Durant el procés de congelació i descongelació, les condicions tèrmiques, hídriques i de l'equilibri osmòtic, posen a prova la resistència dels espermatozoides porcins. Aquesta recerca ha estudiat el paper que juguen els mitocondris en la regulació de la formació de substàncies oxidants, responsables de la degradació cel·lular.
Resum: La inseminación artificial tiene una gran importancia en el sector porcino y la criopreservación del semen es básica, siempre y cuando se garantice una calidad óptima de los espermatozoides. Durante el proceso de congelación y descongelación, las condiciones térmicas, hídricas y de equilibrio osmótico, ponen a prueba la resistencia de los espermatozoides porcinos. Esta investigación ha estudiado el papel que juegan las mitocondrias en la regulación de la formación de sustancias oxidantes, responsables de la degradación celular.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Marzo 2011, p. 1-1, ISSN 2014-6388



Català
1 p, 128.9 KB

Español
2 p, 94.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2011-12-13, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir