La relació entre el consum de cànnabis i els episodis psicòtics
Baños Yeste, Iris (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia Clínica i de la Salut)

Títol variant: La relación entre el consumo de cannabis y los episodios psicóticos
Data: 2011
Resum: Una pràctica molt estesa entre les persones que pateixen un primer episodi psicòtic és el consum de substàncies estupefaents. Aquesta tesi doctoral ha estudiat l'efecte que el consum de cànnabis té sobre el curs de diferents aspectes de la malaltia. Els resultats indiquen que, tot i que els subjectes consumidors presenten inicialment un grau de severitat superior a l'observada en subjectes no consumidors en algunes dimensions de la malaltia, la seva evolució és més positiva, almenys en relació a alguns aspectes de la simptomatologia psicòtica i a la consciència de malaltia.
Resum: Una práctica muy extendida entre las personas que padecen un primer episodio psicótico es el consumo de sustancias estupefacientes. Esta tesis doctoral ha estudiado el efecto que el consumo de cannabis tiene sobre el curso de diferentes aspectos de la enfermedad. Los resultados indican que, aunque los sujetos consumidores presentan inicialmente un grado de severidad superior a la observada en sujetos no consumidores en algunas dimensiones de la enfermedad, su evolución es más positiva, al menos en relación a algunos aspectos de la sintomatología psicótica y a la consciencia de enfermedad.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Febrer 2011, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 184.3 KB

Español
3 p, 111.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2011-12-13, darrera modificació el 2023-04-17



   Favorit i Compartir