Caracterització molecular dels tumors de mama detectats entre mamografies de cribratge
Domingo Torrell, Laia (Hospital del Mar (Barcelona, Catalunya))

Títol variant: Caracterización molecular de los tumores de mama detectados entre mamografías de cribado
Data: 2011
Resum: Un equip multidisciplinari de l'Hospital del Mar ha dut a terme un estudi cas-control per caracteritzar els tumors que apareixen en els intervals entre dues mamografies de rutina. Aquests tumors, que reben el nom genèric de càncers d'interval, agrupen tant errors d'interpretació de la mamografia (falsos negatius) com tumors de ràpid creixement (veritables càncers d'interval). El present estudi s'ha centrat en la caracterització dels veritables càncers d'interval, reportant una major freqüència d'un patró molecular de biomarcadors que s'associa a un pitjor pronòstic. Per altra banda, també s'ha vist que, a igualtat d'edat de les dones, aquests tumors es presentaven més freqüentment en dones amb elevada densitat mamària.
Resum: Un equipo multidisciplinar del Hospital del Mar ha llevado a cabo un estudio caso-control para caracterizar los tumores que aparecen en los intervalos entre dos mamografías de rutina. Estos tumores, que reciben el nombre genérico de cánceres de intervalo, agrupan tanto errores de interpretación de la mamografía (falsos negativos) como tumores de rápido crecimiento (verdaderos cánceres de intervalo). El presente estudio se ha centrado en la caracterización de los verdaderos cánceres de intervalo, reportando una mayor frecuencia de un patrón molecular de biomarcadores que se asocia a un peor pronóstico. Por otro lado, también se ha visto que, a igualdad de edad de las mujeres, estos tumores se presentaban más frecuentemente en mujeres con elevada densidad mamaria.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Febrer 2011, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 152.6 KB

Español
3 p, 128.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2011-12-13, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir