Descobreixen una estrella variable que allotja un planeta gegant calent
Herrero, Enrique (Institut d'Estudis Espacials de Catalunya)

Títol variant: Descubren una estrella variable que aloja un planeta gigante caliente
Títol variant: Discovery of a pulsating star that hosts a giant planet
Data: 2011
Resum: Un equip d'investigadors de l'Institut de Ciències de l'Espai (IEEC-CSIC), institut del CSIC a la Universitat Autònoma de Barcelona, ha descobert la primera estrella variable del tipus delta Scuti que allotja un planeta gegant calent. La descoberta representa un punt de referència en el món dels exoplanetes ja que pot aportar informació transcendental sobre les pulsacions que es produeixen en estels.
Resum: Un equipo de investigadores del Instituto de Ciencias del Espacio (IEEC- CSIC), instituto del CSIC en la Universitat Autònoma de Barcelona, ha descubierto la primera estrella variable del tipo delta Scuti que aloja un planeta gigante caliente. El descubrimiento representa un punto de referencia en el mundo de los exoplanetas ya que puede aportar información trascendental sobre las pulsaciones que se producen en estrellas.
Resum: Recently published in an article of the Astronomy & Astrophysics journal, a group of researchers from the Institute of Space Sciences (IEEC-CSIC) has discovered, for the first time, a delta Scuti pulsating star that hosts a hot giant transiting planet. The study was carried out by PhD student Enrique Herrero, researcher Dr Juan Carlos Morales, exoplanet expert Dr Ignasi Ribas, and amateur astronomer Ramón Naves.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Gener 2011, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 148.4 KB

Español
2 p, 113.7 KB

English
2 p, 113.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2011-12-15, darrera modificació el 2024-06-01



   Favorit i Compartir