Web of Science: 363 cites, Scopus: 433 cites, Google Scholar: cites,
Decreixement sostenible : una alternativa per al desenvolupament sostenible?
Martínez Alier, Joan (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica)

Títol variant: Decrecimiento sostenible : ¿unaalternativa para el desarrollo sostenible?
Títol variant: Sustainable de-growth : an alternative tosustainable development?
Data: 2010
Resum: El decreixement sostenible és la transició a una economia més petita amb menys producció i consum. Un nou estudi ha explorat els seus orígens i l'ha comparat amb el desenvolupament sostenible. L'estudi indica que per esdevenir una alternativa viable de desenvolupament sostenible, el decreixement ha de ser definit amb més claredat i les seves implicacions en l'ocupació han de considerar-se amb més deteniment. La Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea s'ha fet ressò d'aquest treball en el qual ha participat Joan Martínez Alier.
Resum: El decrecimiento sostenible es la transición a una economía más pequeña con menos producción y consumo. Un nuevo estudio ha explorado sus orígenes y lo ha comparado con el desarrollo sostenible. El estudio indica que para convertirse en una alternativa viable dedesarrollo sostenible, el decrecimiento debe ser definido con mayor claridad y sus implicaciones en el empleo deben considerarse con mucho detenimiento. La Dirección General de Medio Ambiente de la Comisión Europea se ha hecho eco de este trabajo en el que ha participado Joan Martínez Alier.
Resum: Sustainable de-growth is the transition to a smaller economy with lessproduction and consumption. A new study has explored its origins and compared it to sustainable development. The study found that to becomea viable alternative to sustainable development, 'de-growth' needs to bemore clearly defined, and its implications for employment need to be considered very carefully. In the latest issue of DG ENV News Alert, the European Commission Directorate General for Environment refers to the results of a study carried out with the participation of Joan Martínez Alier.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Setembre 2010, p. 1-2, ISSN 2014-6388

DOI: 10.1016/j.ecolecon.2010.04.017


Català
2 p, 160.4 KB

Español
3 p, 141.7 KB

English
3 p, 142.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2011-12-16, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir