Massimo Altarelli dirigeix el projecte XFEL, un làser europeu per estudiar la matèria
Mora Casanova, Jordi

Títol variant: Massimo Altarelli dirige el proyectoXFEL, un láser europeo para estudiar lamateria
Títol variant: Massimo Altarelli directs the XFELproject, a laser to study matter in depth
Data: 2010
Resum: El mes de maig passat va tenir lloc a Barcelona el I Congrés Internacional GENNESYS de Nanotecnologia i Infraestructures de Recerca, el primer esdeveniment a nivell internacional sobre aquest camp, organitzat pel Parc de Recerca de la UAB, l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona i el sincrotró alemany DESY. Entre els diversos científics i experts que hi van participar, hi era Massimo Altarelli, director gerent del projecte europeu XFEL (X-ray Free Electron Laser), un làser de raigs X que permetrà aprofundir molt més en el coneixement de la matèria. El professor Altarelli va explicar a UABDivulga quins són els últims avenços en nanotecnologia i va reflexionar sobre el rumb que prendrà aquesta nova disciplina en els propers anys.
Resum: El pasado mes de mayo se celebró en Barcelona el I CongresoInternacional GENNESYS de Nanotecnología e Infraestructuras deInvestigación, el primer evento a nivel internacional sobre este campo, organizado por el Parc de Recerca de la UAB, el Institut de Ciència deMaterials de Barcelona y el sincrotrón alemán DESY. Entre los diversos científicos y expertos que participaron en el congreso, asistió también Massimo Aldarelli, director gerente del proyecto europeo XFEL (X-rayFree Electron Laser), un láser de rayos X que permitirá profundizar mucho más en el conocimiento de la materia. El profesor Altarelli explicó a UABDivulga cuáles son los últimos avances en nanotecnología y reflexionó sobre el rumbo que tomará esta nueva disciplina en los próximos años.
Resum: Last May Barcelona hosted the First International GENNESYS Congresson Nanotechnology and Research Infrastructures, the first international event in this field, organised by the UAB Research Park, the MaterialsScience Institute of Barcelona and the german synchrotronDESY. Among the numerous scientists and experts who participated in this congress was Massimo Aldarelli, Managing Director of the EuropeanXFEL project, an X-ray Free Electron Laser that will enable us to acquirea much deeper understanding of matter. Professor Altarelli told UABDivulga about the latest advances in nanotechnology and reflected on the course of this new science in the forthcoming years.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juliol 2010, p. 1-3, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 154.4 KB

Español
4 p, 137.8 KB

English
4 p, 136.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2011-12-16, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir