Adherencia al tratamiento crónico del humidificador de traqueostoma (Provox® HME) en pacientes laringectomizados
Pedemonte Sarrias, Gabriel
León i Vintró, Xavier, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2011
Descripció: 56 p.
Resum: La laringectomia total implica alteracions al sistema respiratori. L'humidificador de traqueostoma (HME Provox®) pretén minimitzar aquests efectes. L'objectiu d'aquest treball es valorar quantitativament l'adherència al seu tractament crònic. Es va realitzar un estudi prospectiu en 115 pacients laringectomitzats al nostre centre (Hospital de Sant Pau, Barcelona). Es va observar una alta adherència al tractament crònic (90%), degut a la disminució dels símptomes pulmonars. La causa més freqüent d'abandonament va ser per problemes amb l'adhesiu. En els pacients amb pròtesi fonatòria hi va haver una alta adherència per la major facilitat a la parla.
Resum: La laringectomía total implica alteraciones en el sistema respiratorio. El humidificador de traqueostoma (HME Provox®) pretende minimizar estos efectos. El objetivo de este trabajo es valorar cuantitativamente la adherencia a su tratamiento crónico. Se realizó un estudio prospectivo en 115 pacientes laringectomizados en nuestro centro (Hospital de Sant Pau, Barcelona). Se observó una alta adherencia al tratamiento crónico (90%), ya que diminuye los síntomas pulmonares. La causa más frecuente de abandono fue por problemas con el adhesivo. En los pacientes con prótesis fonatoria hubo una alta adherencia ya que les permite mayor facilidad para el habla.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Cirurgia i Ciències Morfològiques [5600168]
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Cirurgia. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Laringe ; Malalties ; Tractament



56 p, 5.5 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-01-20, darrera modificació el 2023-05-15



   Favorit i Compartir