Fluidoterapia guiada con PICCO en pacientes con shock séptico
Bataller Bassols, Adriana
Armengol Carrasco, Manuel, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia)
Nadal Clanchet, Miriam de, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia

Data: 2011
Descripció: 58 p.
Resum: El tratamiento de la hipovolemia es uno de los principios en la resucitación inicial de la sepsis severa y su tratamiento inicial es mediante la infusión de líquidos endovenosos. A menudo, esta infusión de líquidos resulta inefectiva, y si seguimos insistiendo, puede provocar edema a diferentes órganos e incrementar el agua extravascular pulmonar (EVLW) favoreciendo la aparición del síndrome de distres respiratorio del adulto. En este trabajo se avalúa la utilidad de los parámetros del PICCO (Volumétricos y EVLW) como guía para la administración de fluidos en las primeras 48horas del shock séptico en pacientes postoperados con shock séptico.
Resum: El tractament de l'hipovolemia és un dels principis en la reanimació inicial de la sepsis severa i el seu tractament inicial és mitjançant la infusió de líquids endovenosos. A vegades aquesta infusió de líquids resulta inefectiva, i si seguim insistint, pot provocar edema a diferents òrgans e incrementar l'aigua extravascular pulmonar (EVLW) afavorint l'aparició del síndrome de distrés respiratori de l'adult. En aquest treball s'avalua l'utilitat dels paràmetres del PICCO (Volumètrics i l'EVLW) com a guia per a l'administració de fluids en les primeres 48hores del xoc sèptic en pacients post-operats amb xoc sèptic.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà.
Col·lecció: Treballs de recerca de postgrau
Document: masterThesis
Matèria: Xoc sèptic -- Tractament ; Fluïdoteràpia

Adreça alternativa: http://hdl.handle.net/2072/179028


58 p, 1.1 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-01-20, darrera modificació el 2017-10-21   Favorit i Compartir