Efecto de la deshabituación tabáquica sobre la tensión arterial y los parámetros de
Betancourt Castellanos, Loreley
Almirall Daly, Jaume, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 22 p.
Resum: Los estudios que relacionan el abandono del tabaco con los parámetros de rigidez arterial son escasos. El objetivo de nuestro estudio es analizar el efecto del abandono del tabaco sobre la tensión arterial, la frecuencia cardiaca y los parámetros de rigidez arterial. Realizamos un estudio prospectivo de seguimiento en un grupo de fumadores activos que inician deshabituación tabáquica. A los 3 meses se obtuvo una mejoría en la presión arterial y el Índice de aumento. A los 12 meses de seguimiento el número de pacientes es escaso pero se mantiene una tendencia a la mejoría. En los que continuaron fumando no se observaron cambios.
Resum: Els estudis que relacionen l'abandonament del tabac amb els paràmetres de rigidesa arterial són escassos. L'objectiu del nostre estudi és analitzar l'efecte de l'abandonament del tabac sobre la tensió arterial, la freqüència cardíaca i els paràmetres de rigidesa arterial. Realitzem un estudi prospectiu de seguiment en un grup de fumadors actius que inicien tractament de deshabituació tabàquica. Als 3 mesos de seguiment es va obtenir una millora en la pressió arterial i l'Índex d'augment. Als 12 mesos de seguiment el nombre de pacients és escàs però es manté una tendència a la milloria. En els que van continuar fumant no es van observar canvis.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Hipertensió, Tabac-Adicció



22 p, 136.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-02-09, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir