El CEOD : un archivo de la escritura epistolar italiana del siglo XIX
Palermo, Massimo (Università per Stranieri di Siena. Dipartimento di Scienze Umane)

Títol variant: El CEOD : un arxiu de l'escriptura epistolar italiana del segle XIX
Títol variant: The CEOD. A file of the Nineteenth Century Italian letters
Data: 2011
Resum: Después de valorar la calidad de la documentación epistolar para el análisis lingüístico, se presenta la potencialidad del Corpus Epistolare Ottocentesco Digitale (CEOD), un instrumento para la investigación que, además de la transcripción de las cartas, es capaz de etiquetar la mayor parte de las circunstancias del texto y las intervenciones del escribiente. Se muestra el potente sistema de búsquedas que permite el análisis combinado de los contenidos y de elementos de interés lingüístico, filológico y léxico.
Resum: Després de valorar la qualitat de la documentació epistolar per a l'anàlisi lingüística, es presenta la potencialitat del Corpus Epistolare Ottocentesco Digitale (CEOD), un instrument per a la investigació que, a més de la transcripció de les cartes, és capaç d'etiquetar bona part de les circumstàncies del text i les intervencions de l'escrivent. Es mostra el potent sistema de recerques que permet l'anàlisi combinada dels continguts i dels elements d'interès lingüístic, filològic i lèxic.
Resum: After assessing the quality of letters as documentation for linguistic analysis, this article presents the potential of the Corpus Epistolare Ottocentesco Digitale (CEOD), which intends to be a tool for researchers. The CEOD allows historians and linguistic researchers to read the transcription of original letters written during the XIXth century. The system is also able to tag most of the circumstances of the texts and the scribes' interventions in them. This paper shows the powerful search system that allows the combined analysis of the contents and items of interest for linguistics, philologists and lexicographers.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Cartas ; Archivo digital ; Lingüística ; Italia ; Siglo XIX ; Cartes ; Arxiu digital ; Itàlia ; Segle XIX ; Letters ; Digital files ; Linguistics ; Italy ; Nineteenth Century
Publicat a: Manuscrits, Núm. 29 (2011) , p. 107-114, ISSN 0213-2397

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Manuscrits/article/view/249948


8 p, 316.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Manuscrits
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2012-02-10, darrera modificació el 2022-01-11



   Favorit i Compartir