Un model senzill per predir la presència de cocaïna al sistema hídric de les ciutats
Peral Pérez, José (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)
Domènech Antúnez, Xavier, 1953- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)

Títol variant: Un modelo sencillo para predecir lapresencia de cocaína en el sistemahídrico de las ciudades
Data: 2010
Resum: El consum de cocaïna provoca la presència d'aquest alcaloide i els seus metabòlits al sistema hídric de les ciutats. Un cop són excretats, principalment per l'orina, acaben a les aigües residuals, que són processades a les plantes de tractament d'aigües. La mínima part que no és eliminada per aquests processos roman al medi ambient. Aquesta recerca ha desenvolupat un senzill model que permet predir la presència de contaminants sintètics en el medi ambient, tenint un compte només uns pocs paràmetres descriptius.
Resum: El consumo de cocaína provoca la presencia de este alcaloide y susmetabolitos en el sistema hídrico de las ciudades. Una vez sonexcretados, principalmente por la orina, acaban en las aguas residuales,que son procesadas en las plantas de tratamiento de aguas. La mínimaparte que no es eliminada por estos procesos permanece en el medioambiente. Esta investigación ha desarrollado un sencillo modelo quepermite predecir la presencia de contaminantes sintéticos en el medioambiente, teniendo una cuenta sólo unos pocos parámetrosdescriptivos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juny 2010, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 151.9 KB

Español
3 p, 131.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-15, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir