Trobades noves alteracions immunològiques a l'òrgan diana de la diabetis tipus 1
Planas Bas, Raquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)

Títol variant: Encuentran nuevas alteraciones inmunológicas en el órgano diana de la diabetes tipo 1
Data: 2010
Resum: La diabetis tipus 1 (T1D) és una malaltia metabòlica que s'inicia generalment a la infantesa o adolescència. La DT1 s'esdevé després d'un procés autoimmunitari de destrucció de les cèl·lules beta productores d'insulina dels illots pancreàtics. En aquesta etapa hi ha fenòmens immunològics asimptomàtics com la insulitis, l'alteració dels patrons d'expressió de molècules de l'illot i els autoanticossos en el sèrum. L'estudi d'aquests processos ha estat dificultat per la manca d'accés al teixit pancreàtic i per tant, les característiques de l'autoimmunitat a la T1D es basen en un nombre limitat d'observacions. En aquesta tesi doctoral s'han identificat noves alteracions immunològiques a l'òrgan diana de la T1D, mitjançant diferents aproximacions experimentals.
Resum: La diabetes tipo 1 (T1D) es una enfermedad metabólica que se inicia generalmente en la niñez o adolescencia. La DT1 ocurre tras un proceso autoinmunitario de destrucción de las células beta productoras de insulina de los islotes pancreáticos. En esta etapa hay fenómenos inmunológicos asintomáticos como la insulitis, la alteración de los patrones de expresión de moléculas del islote y los autoanticuerpos en el suero. El estudio de estos procesos ha sido dificultado por la falta de acceso al tejido pancreático y, por lo tanto, las características de la autoinmunidad a la T1D se basan en un número limitado de observaciones. En esta tesis doctoral se han identificado nuevas alteraciones inmunológicas en el órgano diana de la T1D, mediante diferentes aproximaciones experimentales.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Maig 2010, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 143.4 KB

Español
3 p, 120.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-15, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir