Últims estudis mostren una major incidència del carcinoma basocel·lular a la població espanyola
Bielsa, Isabel (Institut Germans Trias i Pujol. Hospital Universitari Germans Trias i Pujol)

Títol variant: Últimos estudios muestran una mayor incidencia del carcinoma basocelular en la población española
Data: 2010
Resum: Els canvis en l'estil de vida que als últims anys ha experimentat la societat han incrementat l'exposició als raigs solars i això genera un augment en les afeccions de la pell entre la població caucàsica, com la neoplàsia (proliferació anormal de les cèl·lules d'un teixit). El carcinoma basocelular és una de les més comunes i, encara que no té un alt índex de mortalitat, s'està convertint en un seriós problema al que no se li està prestant la suficient atenció epidemiològica. Estudis realitzats a les últimes dècades a Espanya mostraven una incidència similar a alguns països nòrdics (al voltant de 50 casos per 100 mil habitants i any), la qual cosa no semblava estar en concordança amb la seva situació geogràfica. Aquest estudi, realitzat al Barcelonès Nord, mostra una incidència fins a cinc vegades superior a l'avaluada en els estudis anteriors.
Resum: Los cambios en el estilo de vida que en los últimos años ha experimentado la sociedad han incrementado la exposición a los rayos solares y ello genera un aumento en las afecciones de la piel entre la población caucásica, como la neoplasia (proliferación anormal de las células de un tejido). El carcinoma basocelular es una de las más comunes y, aunque no tiene un alto índice de mortalidad, se está convirtiendo en un serio problema al que no se le está prestando la suficiente atención epidemiológica. Estudios realizados en las últimas décadas en España, mostraban una incidencia similar a algunos países nórdicos (alrededor de 50 casos por 100 mil habitantes y año), lo cual no parecía estar en concordancia con su situación geográfica. El presente estudio, realizado en el Barcelonès Nord, muestra una incidencia hasta cinco veces superior a la evaluada en los estudios anteriores.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Abril 2010, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 152.8 KB

Español
3 p, 118.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències de la salut i biociències > Institut d'Investigació en Ciencies de la Salut Germans Trias i Pujol (IGTP)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-17, darrera modificació el 2022-04-27



   Favorit i Compartir