Tractament contra la violència de parella mitjançant estudi tipològic
Torrúbia, Rafael (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psiquiatria i de Medicina Legal)
Loinaz, Ismael

Additional title: Tratamiento contra la violencia de pareja mediante estudio tipológico
Date: 2010
Abstract: Les intervencions habituals que s'usen per tractar la conducta violenta a la parella no contemplen la classificació tipològica dels agressors. La manca d'homogeneïtat en els grups de tractament ha estat proposada com a possible causa de la ineficàcia de les teràpies, ja que no es tenen en compte les peculiaritats de cada subjecte. Per això, trobar una classificació dels agressors ha esdevingut una necessitat, a nivell internacional i en el nostre entorn, per tal de poder desenvolupar tractaments més eficaços i personalitzats. Aquest treball ha aplicat, per primera vegada en un centre penitenciari de Catalunya, una metodologia d'anàlisi que s'usa a nivell internacional per estudiar les tipologies d'agressors de parella. La línia d'investigació s'està estenent a altres centres i els seus resultats comencen a aplicar-se en el disseny de tractaments diferenciats.
Abstract: Las intervenciones habituales que se usan para tratar la conducta violenta en la pareja no contemplan la clasificación tipológica de los agresores. La falta de homogeneidad en los grupos de tratamiento ha sido propuesta como posible causa de la ineficacia de las terapias, pues no se tienen en cuenta las peculiaridades de cada sujeto. Por eso, encontrar una clasificación de los agresores se ha convertido en una necesidad, a nivel internacional y en nuestro entorno, para poder desarrollar tratamientos más eficaces y personalizados. El presente trabajo ha aplicado por primera vez en un centro penitenciario de Cataluña una metodología de análisis que se usa a nivel internacional para estudiar las tipologías de agresores de pareja. La línea de investigación se está extendiendo a otros centros y sus resultados comienzan a aplicarse en el diseño de tratamientos diferenciados.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Published in: UAB divulga, Març 2010, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 125.1 KB

Español
3 p, 96.4 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > UAB Divulga
Articles > Dissemination

 Record created 2012-02-17, last modified 2023-10-01



   Favorit i Compartir