Noves tècniques per a la detecció de la tuberculosi latent
Rivas, Inmaculada (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)

Títol variant: Nuevas técnicas para la detección de la tuberculosis latente
Data: 2010
Resum: Espanya és un dels països industrialitzats amb major índex de tuberculosi, especialment entre els afectats pel VIH i les persones drogodependents, però la infecció acostuma a romandre latent en la majoria dels casos. La prova in vivo tradicional, coneguda com a PPD, consisteix en un test cutani que pot donar falsos positius o falsos negatius. Aquest estudi ha diagnosticat tuberculosi latent gràcies a dos nous mètodes in vitro, entre la població drogodependent de l'àrea metropolitana de Barcelona, mostrant un elevat percentatge (42%) d'afectats entre els pacients que estaven sota tractament de desintoxicació.
Resum: España es uno de los países industrializados con mayor índice de tuberculosis, especialmente entre los afectados por el VIH y los drogodependientes, pero la infección suele permanecer latente en la mayoría de los casos. La prueba in vivo tradicional, conocida como PPD, consiste en un test cutáneo que puede dar falsos positivos o falsos negativos. El presente estudio ha diagnosticado tuberculosis latente, gracias a dos nuevos métodos in vitro, entre la población drogodependiente del área metropolitana de Barcelona, mostrando un elevado porcentaje (42%) de afectados entre los pacientes que estaban bajo tratamiento de desintoxicación.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Març 2010, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 204.3 KB

Español
3 p, 180.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-17, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir