Melatonina : obscuritat i reproducció
Ramírez, Óscar (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Amills i Eras, Marcel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)

Títol variant: Melatonina: oscuridad y reproducción
Data: 2010
Resum: La secreció de l'hormona melatonina està íntimament lligada a l'exposició lluminosa, amb un nivell màxim, en el cicle diari, durant la nit. Entre els diferents processos biològics en els quals està implicada l'hormona, últimament s'està estudiant la seva relació amb la funció reproductiva i la fertilitat a les femelles. Aquest estudi analitza la variabilitat del receptor de la melatonina i la seva relació amb la prolificitat en el bestiar porcí. Els resultats indiquen que l'acció gènica del receptor de la melatonina varia al llarg de l'any segons les estacions, en una manera que fa sospitar de la influència dels nivells de l'hormona.
Resum: La secreción de la hormona melatonina está íntimamente ligada a la exposición luminosa, con un nivel máximo en el ciclo diario durante la noche. Entre los diferentes procesos biológicos en los que está implicada la hormona, últimamente se está estudiando su relación con la función reproductiva y la fertilidad en las hembras. Este estudio analiza la variabilidad del receptor de la melatonina y su relación con la prolificidad en el ganado porcino. Los resultados apuntan a que la acción génica del receptor de la melatonina varía a lo largo del año según las estaciones, en una manera que hace sospechar de la influencia de los niveles de la hormona.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Febrer 2010, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 260.2 KB

Español
2 p, 150.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-17, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir