La nostra personalitat segons l'horari de son
Muro Rodríguez, Anna (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia Clínica i de la Salut)

Títol variant: Nuestra personalidad según el horario de sueño
Data: 2009
Resum: Matutinitat-vespertinitat, sexe i el model dels Cinc Factors Alternatius de la Personalitat. Aquests són els paràmetres que poden definir la nostra personalitat. Els nivells de cortisol i melatonina modulen, respectivament, la situació d'alerta o de descans, i aquestes hormones estan implicades en els cicles circadians, que conformen els nostres horaris de son i vigília. Igualment, del sexe de l'individu, també en depèn el clímax de la seva activitat al llarg de les hores del dia. Un seguit de factors de personalitat completen el complex esquema psicològic que ha estudiat l'equip de la doctora Gomà, de la Facultat de Psicologia de la UAB.
Resum: Matutinidad-vespertinidad, sexo y el modelo de los Cinco Factores Alternativos de la Personalidad. Éstos son los parámetros que pueden definir nuestra personalidad. Los niveles de cortisol y melatonina modulan, respectivamente, la situación de alerta o de descanso, y están implicadas estas hormonas en los ciclos circadianos, que conforman nuestros horarios de sueño y vigilia. Asimismo, del sexo del individuo, también depende el clímax de su actividad a lo largo de las horas del día. Un conjunto de factores de personalidad completan el complejo esquema psicológico que ha estudiado el equipo de la doctora Gomà, de la Facultat de Psicologia de la UAB.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Desembre 2009, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 138.5 KB

Español
3 p, 92.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-20, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir