La difícil curació de la Síndrome de Cushing
Barahona, María-José (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)

Títol variant: La difícil curación del síndrome de Cushing
Data: 2009
Resum: Els pacients amb la síndrome de Cushing (SC) tenen un excés de cortisol a la sang, fet que comporta tota una sèrie d'alteracions tant físiques (obesitat de predomini troncular) com metabòliques (hipertensió, diabetis, dislipèmia), condicionant un increment del risc cardiovascular (CV). Era d'esperar que al normalitzar les xifres de cortisol gràcies al tractament, també donaria lloc a una regulació de totes aquestes alteracions. Un estudi recent, però, ha demostrat la persistència d'algunes alteracions metabòliques després de 5 anys de la curació de la malaltia. No obstant, poc sabem respecte la composició corporal en pacients amb SC curats des de fa molts anys.
Resum: Los pacientes con el sídrome de Cushing (SC) tienen un exceso de cortisol en la sangre, hecho que conlleva toda una serie de alteraciones tanto físicas (obesidad de predominio troncular) como metabólicas (hipertensión, diabetes, dislipemia), condicionando un incremento del riesgo cardiovascular (CV). Era de esperar que, al normalizar las cifras de cortisol gracias al tratamiento, también daría lugar a una regulación de todas estas alteraciones. Un estudio reciente ha demostrado la persistencia de alguans alteraciones metabólicas después de 5 años de la curación de la enfermedad. No obstante, poco sabemos respecto la composición corporal en pacientes con SC curados desde hace muchos años.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Desembre 2009, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 196.9 KB

Español
2 p, 150.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-20, darrera modificació el 2023-10-11



   Favorit i Compartir