Bioquímica digital : una qüestió de temps
López, José Manuel (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Neurociències)

Títol variant: Bioquímica digital : una cuestión de tiempo
Data: 2009
Resum: Imaginem un aparell que té un conjunt de sensors que responen a diversos estímuls externs o interns. Suposem que aquests sensors converteixen les senyals graduals (analògiques) que els arriben, en senyals digitals, és a dir binàries (0, 1) de tot-o-res. Imaginem que aquesta màquina és capaç d'integrar la informació procedent de diferents senyals i que pren una decisió, és a dir, emet una resposta. Doncs bé, suposem per un moment que no es tracta d'un dels múltiples aparells moderns que coneixem (una càmera de fotos, una televisió, un ordinador), sinó d'una tecnologia sorgida després de milions d'anys d'evolució i que podem trobar a qualsevol ésser viu. Per molt increïble que sembli, imaginem que aquesta maquinària es troba en cadascuna de les cèl·lules del nostre cos.
Resum: Imaginemos un aparato que tiene un conjunto de sensores que responden a diferentes estímulos externos o internos. Suponemos que estos sensores convierten las señales graduales (analógicas) que les llegan en señales digitales, es decir binarias (0, 1), de todo o nada. Imaginemos que esta máquina es capaz de integrar la información procedente de diferentes señales y que toma una decisión, es decir, emite una respuesta. Pues bien, supongamos por un momento que nos e trata de uno de los múltiples aparatos modernos que conocemos (una cámara de fotos, una televisión, un ordenador), sino de una tecnología salida después de millones de años de evolución y que podemos encontrar en cualquier ser vivo. Por muy increíble que parezca, imaginamos que esta maquinaria se encuentra en cada una de las células de nuestro cuerpo.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Desembre 2009, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 253.7 KB

Español
3 p, 216.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències de la salut i biociències > Institut de Neurociències (INc)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-20, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir