Barcelona com a ciutat turística
Casellas, Antònia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)

Títol variant: Barcelona como ciudad turística
Data: 2009
Resum: L'article presenta una anàlisi de les forces històriques, polítiques, econòmiques i socials que han afectat l'evolució de l'estructura urbana de Barcelona des dels temps medievals fins als anys 1970. Aquest article argumenta que les característiques urbanes de Barcelona i el seu atractiu com a destí turístic no són merament el resultat d'una gran transformació urbana recent o de la recuperació de l'arquitectura Modernista, sinó fruit d'una evolució històrica llarga i tumultuosa de la ciutat. La història urbana de Barcelona il·lustra així com el paisatge urbà d'una ciutat amb gran atractiu turístic és per una banda, resultat de la planificació urbanística, però també d'esdeveniments socials, econòmics i polítics que sovint produeixin resultats inesperats.
Resum: El artículo presenta un análisis de las fuerzas históricas, políticas, económicas y sociales que han afectado la evolución de la estructura urbana de Barcelona desde los tiempos medievales hasta los años 1970. Este artículo argumenta que las características urbanas de Barcelona y su atractivo como destino turístico no son meramente el resultado de una gran transformación urbana reciente o de la recuperación de la arquitectura Modernista, sino fruto de una evolución histórica larga y tumultuosa de la ciudad. La historia urbana de Barcelona ilustra, de esta manera, cómo el paisaje urbano de una ciudad con gran atractivo turístico es, por un lado, el resultado de la planificación urbanística, pero también de sucesos sociales, económicos y políticos que a menudo producen resultados inesperados.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Desembre 2009, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 149.3 KB

Español
2 p, 107.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-20, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir