La formació d'estrelles massives, al descobert
Girart, Josep Maria (Institut d'Estudis Espacials de Catalunya)

Títol variant: La formación de estrellas masivas, al descubierto
Data: 2009
Resum: Tradicionalment s'havia explicat el col·lapse de la matèria interestel·lar dins els núvols de gas i pols com a conseqüència de les turbulències internes; les recents investigacions d'un equip liderat pel CSIC, i publicades a Science, confirmen que el procés de formació d'estrelles massives en les etapes més primerenques està regulat pels camps magnètics interestel·lars, tal com ocorre en les estrelles com el Sol. S'ha estudiat un núvol de gas i pols que conté estrelles massives joves i situada en la constel·lació Serp, a 23. 000 anys llum de la Terra.
Resum: Tradicionalmente se había explicado el colapso de la materia interestelar dentro de las nubes de gas y polvo como consecuencia de las turbulencias internas; recientes investigaciones de un equipo liderado por el CSIC, y publicadas en Science, confirman que el proceso de formación de estrellas masivas en las etapas más iniciales está regulado por los campos magnéticos interestelares, tal y como ocurre en estrellas como el Sol. Se ha estudiado una nube de gas y polvo que contiene estrellas masivas jóvenes y situada en la constelación Serpiente, a 23. 000 años luz de la Tierra.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Setembre 2009, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 166.3 KB

Español
2 p, 128.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-20, darrera modificació el 2023-04-11



   Favorit i Compartir