Aly Conteh, director del Projecte de Digitalització Massiva de la "British Library"
Soto, Dímpel (Universitat Autònoma de Barcelona)
Zamora Moreno, Antonio (Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Informació. Laboratori de Fotografia)

Títol variant: Aly Conteh, director del Proyecto de Digitalización Masiva de la "British Library"
Títol variant: Aly Conteh, Digitisation Programme Manager at the British Library
Data: 2009
Resum: Aly Conteh és director del Programa de Digitalització Massiva de la "British Library" (Biblioteca Britànica), una de les biblioteques més grans del món, amb uns 150 milions de documents en totes les llengües i formats. Actualment, coordina un projecte per digitalitzar 23 milions de pàgines de llibres del segle XIX, 4 milions de planes de diaris d'abans del 1900 i centenars de manuscrits que es posaran a disposició d'investigadors, estudiants i públic general a través del web. El mes de juliol passat, va ser un dels convidats al X Congrés Internacional sobre Reconeixement i Anàlisi de Documents (ICDAR), organitzat pel Centre de Visió per Computador de la UAB. Dins d'aquest camp, l'anàlisi i el reconeixement de documents combinen tècniques de processament d'imatges, reconeixement de formes i visió per computador per a l'extracció automàtica de continguts textuals o gràfics de documents digitalitzats.
Resum: Aly Conteh es director del Programa de Digitalización Masiva de la "British Library" (Biblioteca Británica), una de las bibliotecas más grandes del mundo, con unos 150 millones de documentos en todas las lenguas y formatos. Actualmente, coordina un proyecto para digitalizar 23 millones de páginas de libros del siglo XIX, 4 millones de páginas de diarios de antes del 1900 y centenares de manuscritos que se pondrán a disposición de investigadores, estudiantes y público general a través del web. El mes de julio pasado fue uno de los invitados del X Congreso Internacional sobre Reconocimiento y Análisis de Documentos (ICDAR), organizado por el Centro de Visión por Computador de la UAB. Dentro de este campo, el análisis y reconocimiento de documentos combina técnicas de procesamiento de imágenes, reconocimiento de formas y visión por computador para la extracción automática de contenidos textuales o gráficos de documentos digitalizados.
Resum: Aly Conteh directs the Digitisation Programme at the British Library, one of the largest libraries in the world, where some 150 million documents in all known languages and formats can be found. He currently is coordinating a project to digitise 23 million pages of 19th century books, 4 million pages of pre-1900 newspapers and hundreds of manuscripts which will be then made available to researchers, students and the public in general through the library's website. In July Aly Conteh was invited to speak at the 10th International Conference on Documentary Analysis and Recognition (ICDAR), organised by the UAB Computer Vision Centre. The field of document analysis and recognition combines image processing techniques, recognition of shapes, and computer vision which automatically extracts textual and graphical contents of digitised documents.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Setembre 2009, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 281.0 KB

Español
4 p, 164.1 KB

English
4 p, 165.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-20, darrera modificació el 2023-05-04



   Favorit i Compartir