Una descoberta de la UAB ens apropa al somni de la invisibilitat
Valle Benedí, Nuria del (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Física)

Títol variant: Un descubrimiento de la UAB nos acerca al sueño de la invisibilidad
Títol variant: Discovery at UAB brings us nearer to making the dream of invisibility true
Data: 2009
Resum: Un grup d'investigadors del departament de Física de la UAB ha aconseguit dissenyar un dispositiu que fa invisibles els objectes a un determinat tipus de llum, les ones electromagnètiques de molt baixa freqüència, tot fent que el camp magnètic sigui nul al seu interior, i deixant-lo intacte a l'exterior. D'aquesta manera, el dispositiu actua, de moment de manera teòrica, com una capa d'invisibilitat que fa l'objecte completament indetectable a aquestes ones.
Resum: Un grupo de investigadores del departamento de Física de la UAB ha conseguido diseñar un dispositivo que hace invisibles los objetos a un determinado tipo de luz, las ondas electromagnéticas de muy baja frecuencia, que provocan que el campo magnético en su interior sea nulo, dejándolo intacto en el exterior. De esta manera, el dispositivo actúa, de momento de manera teórica, como una capa de invisibilidad que hace al objeto completamente indetectable a estas ondas.
Resum: A group of researchers from the Department of Physics at UAB have designed a device which makes objects invisible under certain light - very low frequency electromagnetic waves - by making the interior magnetic field zero but not altering the exterior field. The device, which up to date has only been studied in theoretical works, acts as an invisibility cloak, making the object completely undetectable to these waves.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juliol 2009, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 189.0 KB

Español
2 p, 152.9 KB

English
2 p, 154.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-20, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir