Tumors transicionals d'ovari : l'important rau en la diferència
Cuatrecasas, Miriam (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències Morfològiques)
Prat, Jaime (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències Morfològiques)

Títol variant: Tumores transicionales de ovario : lo importante radica en la diferencia
Data: 2009
Resum: El càncer d'ovari és el sisè més comú en dones després del càncer de pell, i encara a dia d'avui les causes no s'han determinat amb precisió. De tota manera, ara per ara ocupa el cinquè lloc com a causa de mort en dones, la qual cosa es tradueix en una preocupació general i en la voluntat d'implementar la investigació científica actual. Seguint aquest objectiu, l'article següent, publicat recentment a l'American Journal of Surgical Pathology, ha estudiat els trets clínics, patològics i moleculars de dos grups de tumors transicionals d'ovari (neoplàsies que deriven de la superfície epitelial que recobreix l'ovari): els tumors de Brenner i els carcinomes de cèl·lules transicionals (CCT). Les diferències que els dos presenten quant a la via tumorigènica i valors de pronòtic podrien facilitar l'obertura de nous camins d'investigació.
Resum: El cáncer de ovario es el sexto más común en mujeres después del cáncer de piel, y todavía a día de hoy las causas no se han determinado con precisión. De todos modos, hoy por hoy ocupa el quinto lugar como causa de muerte en mujeres, lo que se traduce en una preocupación general y en la voluntad de implementar la investigación científica actual. Persiguiendo este objetivo, el siguiente artículo, publicado recientemente en el American Journal of Surgical Pathology, ha estudiado los rasgos clínicos, patológicos y moleculares de dos grupos de tumores transicionales de ovario (neoplasias que derivan de la superficie epitelial que recubre el ovario): los tumores de Brenner y los carcinomas de células transicionales (CCT). Las diferencias que ambos presentan en cuanto a la vía tumorigénica y valores de pronóstico podrían facilitar la apertura de nuevos caminos de investigación.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juliol 2009, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 631.8 KB

Español
3 p, 292.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-20, darrera modificació el 2022-05-27



   Favorit i Compartir