L'addicció al joc també afecta a les dones
Penelo Werner, Eva (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicobiologia i de Metodologia de Ciències de la Salut)
Granero, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicobiologia i de Metodologia de Ciències de la Salut)

Títol variant: La adicción al juego también afecta a las mujeres
Títol variant: Pathological gambling also affects women
Data: 2009
Resum: La diferència de gènere a l'hora de descriure el perfil clínic d'un jugador patològic pot ser una bona eina per a desenvolupar tractaments més específics i efectius. I ho és perquè en aquests últims anys el perfil del jugador patològic ha deixat de ser exclusiu dels homes de mitjana edat. Ara, adolescents i dones també presenten conductes addictives associades al joc, sent sobretot elles qui mostren diferències clíniques i de personalitat més marcades. Així, per exemple, la dona jugadora presenta un quadre d'ansietat, poca autoestima i incapacitat per gestionar els conflictes externs, de manera que la seva addicció esdevé un mode d'evasió bastant efectiu. N'hi ha d'altres diferències, com també de similituds, però els resultats d'aquest article defensen que identificar aquests mecanismes diferencials en la conducta del jugador home/dona són un bon punt de partida per implementar el tractament d'aquest trastorn.
Resum: La diferencia de género a la hora de describir el perfil clínico de un jugador patológico puede ser una buena herramienta para desarrollar tratamientos más específicos y efectivos. Y lo es porque en estos últimos años el perfil del jugador patológico ha dejado de ser exclusivo de los hombres de mediana edad. Ahora, adolescentes y mujeres también presentan conductas adictivas asociadas al juego, siendo sobre todo ellas quienes muestran diferencias clínicas y de personalidad más marcadas. Así, por ejemplo, la mujer adicta jugadora presenta un cuadro de ansiedad, poca autoestima e incapacidad para gestionar los conflictos externos, de manera que su adicción se convierte en un modo de evasión bastante efectivo. Hay otras diferencias, como también similitudes, pero los resultados de este artículo defienden que identificar estos mecanismos diferenciales en la conducta del jugador hombre / mujer son un buen punto de partida para implementar el tratamiento de este trastorno.
Resum: Determining the gender of a pathological gambler when describing the clinical profile of this patient is a good means to develop more specific and effective treatments. This is so given that in the past few years pathological gamblers are no longer only middle-aged men. Adolescents and women currently also manifest gambling addiction patterns and it is women in particular who demonstrate clearly marked clinical and personality differences. Thus for example the clinical presentation of a woman with a gambling addiction includes anxiety, low self-esteem and inability to manage external conflicts. Her addiction therefore becomes a rather effective form of evasion. There are other gender differences, as well as similarities, but the results explained in this article point out that identifying these differential mechanisms in the behavioural pattern of a male or female gambler is a good starting point in the treatment of this disorder.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juny 2009, p. 1-1, ISSN 2014-6388



Català
1 p, 237.8 KB

Español
3 p, 205.7 KB

English
2 p, 204.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-22, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir