Avaluada una nova tècnica ràpida per detectar tuberculosi resistent
Domínguez, José (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)

Títol variant: Evaluada una nueva técnica rápida para detectar tuberculosis resistente
Data: 2009
Resum: La mortalitat per tuberculosi ja no només és un problema del tercer món. Les dades són clares: el nombre de casos en països desenvolupats augmenta progressivament. Si, a més a més, tenim en compte que el nombre de soques resistents als fàrmacs de primera línia també ha crescut, la situació pot arribar a ser greu. Per controlar adequadament la malaltia és necessari diagnosticar a les persones malaltes abans que l'afectat pugui infectar a una altra persona. Per aconseguir-ho, una de les possibilitats és la detecció de les mutacions responsables de les resistències al DNA del Mycobacterium tuberculosis -el microorganisme que causa la malaltia-, i el següent article ha avaluat l'eficàcia d'una tècnica molecular per a la detecció de resistències (Genotype MTBDRplus). Els resultats són favorables donat que el percentatge de concordança amb la tècnica convencional ha estat força elevat i, per tant, s'ha pogut detectar amb rapidesa la resistència a dos dels fàrmacs antituberculosos més utilitzats.
Resum: La mortalidad por tuberculosis ya no sólo es un problema del tercer mundo. Los datos son claros: el número de casos en países desarrollados aumenta progresivamente. Si, además, tenemos en cuenta que el número de cepas resistentes a los fármacos de primera línea también ha crecido, la situación puede ser grave. Para controlar adecuadamente la enfermedad es necesario diagnosticar a las personas enfermas antes de que el afectado pueda infectar a otra persona. Para conseguirlo, una de las posibilidades es la detección de las mutaciones responsables de las resistencias en el DNA del Mycobacterium tuberculosis -el microorganismo que causa la enfermedad-. El siguiente artículo ha evaluado la eficacia de una técnica molecular para la detección de resistencias ( Genotype MTBDRplus), y l os resultados son favorables dado que el porcentaje de concordancia con respecto a la técnica convencional ha sido bastante elevado y, por lo tanto, se ha podido detectar con rapidez la resistencia a dos de los fármacos antituberculosos más utilizados.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Catalài Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Febrer 2009, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 302.8 KB

Español
3 p, 177.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-22, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir