Calçots i calçotades : compte amb els gossos!
Guitart, Raimon (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Farmacologia, de Terapèutica i de Toxicologia)
Mateu, C. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Farmacologia, de Terapèutica i de Toxicologia)
López Agulló, A. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Farmacologia, de Terapèutica i de Toxicologia)
Alberola, Jordi (Alberola i Domingo) (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Farmacologia, de Terapèutica i de Toxicologia)

Títol variant: Calçots y calçotades : ¡cuidado con los perros!
Data: 2008
Resum: Tot i les innegables particularitats de cultiu i gastronòmiques que fan dels calçots un àpat de temporada molt valorat, saludable, distintiu i estimat entre els catalans, no s'hauria d'oblidar que continuen sent cebes. I és que encara hi ha força persones que desconeixen que cebes, alls i altres representants de la família de les liliàcies, que nosaltres mengem habitualment sense problemes, poden resultar tòxics i fins i tot letals per molts animals domèstics, entre els que es troben els gossos i els gats. En les populars calçotades, on moltes vegades estem acompanyats dels nostres gossos, els propietaris haurien de vigilar de no deixar a l'abast dels animals els calçots o restes d'ells, ja que el seu gust dolcenc pot resultar atractiu per alguns individus afamats o curiosos.
Resum: A pesar de las innegables particularidades de cultivo y gastronómicas que hacen de los calçots (cebolletas tiernas) una comida de temporada muy valorada, saludable, distintiva y querida entre los catalanes, no se tendría que olvidar que continúan siendo cebollas. Y es que todavía hay bastantes personas que desconocen que cebollas, ajos y otros representantes de la familia de las liliácias, que nosotros comemos habitualmente sin problemas, pueden resultar tóxicos e incluso letales para muchos animales domésticos, entre los que se encuentran los perros y los gatos. En las populares calçotadas, donde muchas veces estamos acompañados de nuestros perros, los propietarios tendrían que vigilar de no dejar al alcance de los animales los calçots o restos de ellos, ya que su sabor dulzón puede resultar atractivo para algunos individuos hambrientos o curiosos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Desembre 2008, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 277.5 KB

Español
3 p, 157.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-22, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir