Nova estratègia diagnòstica per la Tuberculosi : sí, però amb matisos
Vilaplana, Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona)
Ruiz Manzano, J.. (Universitat Autònoma de Barcelona)
Gil, O. (Universitat Autònoma de Barcelona)
Cuchillo, F. (Universitat Autònoma de Barcelona)
Montane, E. (Universitat Autònoma de Barcelona)
Singh, Mahavir (Universitat Autònoma de Barcelona)
Spallek, R. (Universitat Autònoma de Barcelona)
Ausina, Vicente (Universitat Autònoma de Barcelona)
Cardona, Pere-Joan (Universitat Autònoma de Barcelona)

Additional title: Nueva estrategia diagnóstica para la Tuberculosis: sí, pero con matices
Date: 2008
Abstract: La realització de nous tests per diagnosticar la Infecció Latent per M. tuberculosi (ITBL), els TIGRAs, basats en la detecció d'una citosina relacionada amb la Resposta Immunològica Cel·lular que es desencadena contra el bacil tuberculós, sembla aportar noves llums al tractament de la infecció: són més sensibles i específics que el tractament estàndard de la Tuberculina (TST). Tot i així, encara es desconeix si la seva utilització posterior a un TST influeix en els resultats finals. Per això, i per ampliar aquesta línia d'investigació, un estudi de seguiment immunològic, dut a terme a la Unitat de Tuberculosi Experimental de l'hospital "Germans Trias i Pujol", ha obtingut uns resultats que demostren la necessitat d'aprofundir sobre aquest tema, malgrat alguns països valoren la possibilitat d'utilitzar-los seqüencialment.
Abstract: La realización de nuevos tests para diagnosticar la Infección Latente por M. tuberculosis (ITBL), los TIGRAs, basados en la detección de una citosina relacionada con la Respuesta Inmunológica Celular que se desencadena contra el bacilo tuberculoso, parece aportar nuevas luces al tratamiento de la infección: son más sensibles y específicos que el tratamiento estándar de la Tuberculina (TST). Aun así, todavía se desconoce si su utilización posterior a un TST influye en los resultados finales. Por ello, y para ampliar esta línea de investigación, un estudio de seguimiento inmunológico, llevado a cabo en la Unidad de Tuberculosis Experimental del hospital Germans Trias i Pujol, ha obtenido unos resultados que demuestran la necesidad de profundizar sobre este tema, pese a que algunos países valoran la posibilidad de utilizarlos secuencialmente.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Published in: UAB divulga, Novembre 2008, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 160.4 KB

Español
3 p, 147.6 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > UAB Divulga
Articles > Dissemination

 Record created 2012-02-22, last modified 2023-10-06



   Favorit i Compartir