Una manera eficient per pagar als directius d'empreses
Gutiérrez, Oscar

Títol variant: Una manera eficiente de pagar a los directivos de empresas
Data: 2008
Resum: L'article ofereix suport teòric per a una pràctica retributiva estesa entre les empreses, la qual estableix, per als directius, una remuneració acotada, i uns incentius a un interval arreu d'un estàndard o resultat previst. El treball demostra que aquesta pràctica és òptima quan el treball del directiu es distorsiona per un procés aleatori amb una distribució estadística de cues semipesades.
Resum: El artículo proporciona fundamento teórico a una práctica retributiva difundida entre empresas, que establece para los directivos una remuneración acotada, y unos incentivos que se calculan en función de un standard o resultado previsto. Este artículo demuestra que esta práctica es óptima cuando la labor del directivo es distorsionada por un proceso aleatorio con una distribución estadística de colas semi- pesadas; es decir, que asigna a sucesos extremos una mayor probabilidad que la distribución normal (gaussiana).
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Setembre 2008, p. 1-3, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 159.7 KB

Español
3 p, 148.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-23, darrera modificació el 2023-03-07



   Favorit i Compartir