El decolorant i els bronquis del perruquer
Muñoz Gall, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)
Gómez Ollés, Susana (Hospital Universitari Vall d'Hebron)
Cruz Carmona, María Jesús (Hospital Universitari Vall d'Hebron)
Untoria, M. D. (Centro de Investigación Biomédica en Red de Enfermedades Respiratorias)
Orriols, R. (Centro de Investigación Biomédica en Red de Enfermedades Respiratorias)
Morell Brotad, Ferran 1944- (Hospital Universitari Vall d'Hebron)

Títol variant: El decolorante y los bronquios del peluquero
Data: 2008
Resum: L'exposició a les sals de persulfat, molt freqüents en la indústria cosmètica, són una de les causes més freqüents de l'asma ocupacional, especialment dins del gremi de la perruqueria. Aquest estudi analitza l'evolució de 10 pacients en funció del seu grau d'exposició al agent. Els que van evitar el contacte van mostrar una millor hiperresposta bronquial, mentre que els que el van mantenir van mostrar un pitjor pronòstic de l'asma ocupacional.
Resum: La exposición a las sales de persulfato, muy frecuentes en los productos decolorantes, son una de las causas más frecuentes del asma ocupacional, especialmente en el gremio de la peluquería. Este estudio analiza la evolución de 10 pacientes en función de su grado de exposición al agente. Quienes evitaron el contacto mostraron una mejor hiperrespuesta bronquial, mientras que quienes lo mantuvieron mostraron un peor pronóstico del asma ocupacional.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juliol 2008, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 140.0 KB

Español
2 p, 111.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-23, darrera modificació el 2023-10-31



   Favorit i Compartir