Estudi sobre la malaltia del pulmó del cuidador d'aus
Morell Brotad, Ferran, 1944- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)

Títol variant: Estudio sobre la enfermedad del pulmón del cuidador de aves
Títol variant: Study on the disease of bird fancier's lung
Data: 2008
Resum: El pulmó del cuidador d'aus es produeix sobretot en persones aficionades a la colombofilia i afecta entre el 4 i el 8% d'aquestes persones, però també pot afectar al cuidador de qualsevol altra au. La recerca següent és, fins ara, la sèrie que descriu un major nombre de casos d'afectats, amb un total de 86, i aprofundeix en aspectes com la importància de fer un diagnòstic primerenc per a la curació total de la malaltia.
Resum: El pulmón del cuidador de aves se da sobre todo en personas aficionadas a la colombofilia y afecta a entre el 4 y el 8% de las mismas, pero también puede afectar al cuidador de cualquier otra ave. La siguiente investigación es hasta ahora la serie que describe una mayor número de casos de afectados, con un total de 86, y profundiza en aspectos como la importancia de hacer un diagnóstico temprano para la curación total de la enfermedad.
Resum: Bird fancier's lung (BFL) affects between 4% and 8% of people who are fond of pigeon, and also people taking care of other types of birds. The current study is an in-depth research into the clinical characteristics of BFL in the largest series examined for this purpose by a single group, 86 cases, taking into account acute, subacute, or chronic clinical presentation. The research studies in depth topics such as the importance of an early diagnosis for the total recovery from the disease.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juny 2008, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 146.5 KB

Español
2 p, 125.2 KB

English
3 p, 118.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-24, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir