A la recerca d'un patró clínic diagnòstic per a la infecció urinària femenina
Medina i Bombardó, David
Bonfill, X. (Xavier) (Universitat Autònoma de Barcelona. Àrea de Medicina Preventiva i de Salut Pública)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Pediatria, d'Obstetrícia i Ginecologia i de Medicina Preventiva

Títol variant: En busca de un patrón clínico diagnóstico para la infección urinaria femenina
Data: 2008
Resum: Tot i que la infecció urinària no complicada en dones és un problema de salut prevalent i d'alta incidència, el seu diagnòstic a partir de les troballes en l'examen clínic és un tema escassament tractat en la bibliografia mèdica. Aquesta tesi doctoral revisa els treballs sobre el tema, i proposa potenciar estudis que estimin el valor predictiu de les troballes clíniques per al diagnòstic d'aquesta afecció en dones que consulten els centres d'atenció primària.
Resum: A pesar de que la infección urinaria no complicada en mujeres es un problema de salud de alta incidencia, su diagnóstico a partir de los hallazgos en el examen clínico es un tema escasamente tratado en la bibliografía médica. Esta tesis revisa los trabajos sobre el tema, y plantea la necesidad de potenciar estudios que estimen el valor predictivo de los hallazgos clínicos para el diagnóstico de esta afección en mujeres que acuden a atención primaria.
Nota: Tesi Doctoral "Validesa de les troballes clíniques per al diagnòstic d'infecció urinària en les dones amb molèsties miccionals", presentada el 7 de març de 2008 per David Medina i Bombardó i dirigida pel doctor Xavier Bonfill Cosp.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juny 2008, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 140.3 KB

Español
3 p, 104.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-24, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir