Com controlar el procés de compostatge?
Sanchez, Antoni (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)

Títol variant: ¿Cómo controlar el proceso de compostaje?
Títol variant: How can we monitor the composting process?
Data: 2008
Resum: Avui dia, el compostatge es presenta com una de les alternatives més sostenibles per al processament de residus sòlids. No obstant això, ara per ara, no hi ha variables fiables que permetin el seguiment dels processos biològics del compostatge. En aquest article es proposa un mètode, basat en el mesurament de l'activitat enzimàtica, la qual cosa sembla ser més exacte que els que existeixen fins al moment.
Resum: Hoy en día, el compostaje se presenta como una de las alternativas más sostenibles para el procesamiento de residuos sólidos. Sin embargo, por ahora se carece de variables fiables que permitan el seguimiento de los procesos biológicos del compostaje. En este artículo se propone un método, basado en la medición de la actividad enzimática, que parece ser más exacto que los existentes hasta el momento.
Resum: Nowadays, composting is one of the most sustainable alternatives for the management of solid waste. However, until now there are no reliable variables that can be used to monitor the biological processes of composting. In this article, the authors propose a new method, based on measuring enzymatic activity, which seems more precise than existing ones.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Gener 2008, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 191.5 KB

Español
2 p, 94.6 KB

English
2 p, 93.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-29, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir