Etiología y evolución a largo plazo de la hemoptisis amenazante en un hospital universitario.
Núñez Eroles, Víctor
Orriols Martinez, Ramon
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina

Data: 2012
Descripció: 22 p.
Resum: La hemoptisis amenaçant (HA) es una emergència de la qual la broncoscòpia i l'angiografia han millorat el pronòstic. L'objectiu d'aquest estudi va ser seguir la evolució d'aquests pacients a curt i llarg plaç. S'inclogueren els pacients ingressats per HA en un hospital de referència entre 1994 i 1996 als quals es realitzaren tècniques broncoscòpiques i angiografiques seguin la seva evolució als 5 anys. Les etiologies més freqüents varen ser les bronquiectasis i la tuberculosis. La broncoscòpia es mostra segura com a mesura de localització i terapèutica transitòria, la arteriografia va ser més definitiva a llarg plaç.
Resum: La hemoptisis amenazante (HA) és una emergencia cuyo pronostico ha mejorado gracias a la broncoscòpia y la angiografia. El objectivo de este estudio fue seguir la evolución de estos pacientes a corto y largo plazo. Se incluyeron los pacientes ingresados por HA en un hospital de referencia entre 1994 y 1996 a los que se realizaron técnicas broncoscopicas y angiograficas siguiendo su evolución a los 5 años. Las etiologías más frecuentes fueron las bronquiectasias y la tuberculosis. La broncoscopia se mostró segura como medida de localización y terapéutica transitòria, la arteriografía se reveló más definitiva a largo plazo.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà.
Col·lecció: Treballs de recerca de postgrau
Document: bachelorThesis
Matèria: Broncoscòpia, Angiografia

Adreça alternativa: http://hdl.handle.net/2072/179822


22 p, 152.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-03-01, darrera modificació el 2017-10-21   Favorit i Compartir