En arqueomagnetisme ho podem fer millor
Casas Duocastella, Lluís (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geologia)
Incoronato, Alberto (Università Napoli-Federico II. Dipartamento di Geologia)

Additional title: En arqueomagnetismo lo podemos hacer mejor
Additional title: We can do it better, in archaeomagnetism
Date: 2007
Abstract: El trasllat de dades geomagnètiques al llarg de distàncies de centenars de quilòmetres, suposant que el camp terrestre és dipolar, és una pràctica comuna en arqueomagnetisme. Els errors associats a procedir d'aquesta manera gairebé mai es tenen en compte. Aquest treball analitza la distribució d'aquests errors en l'espai i en el temps i n'extreu conclusions útils per als arqueomagnetistes.
Abstract: El traslado de datos geomagnéticos a lo largo de distancias de centenares de kilómetros suponiendo que el campo terrestre es dipolar es una práctica común en arqueomagnetismo. Los errores asociados a proceder de esta manera casi nunca se tienen en cuenta. Este trabajo analiza la distribución de estos errores en el espacio y el tiempo y extrae conclusiones útiles para los arqueomagnetistas.
Abstract: The relocation of geomagnetic data across distances of hundreds of kilometers and assuming a dipolar geomagnetic field is a common practice in archaeomagnetism. The errors due to this practice are rarely taken into account. This work analyses the time and space distribution of these errors and some useful conclusions for archaeomagnetists have been highlighted.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Published in: UAB divulga, Octubre 2007, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 259.1 KB

Español
3 p, 130.3 KB

English
2 p, 128.4 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > UAB Divulga
Articles > Dissemination

 Record created 2012-03-02, last modified 2022-02-13



   Favorit i Compartir