Possible relació entre el consum de lactis i la mutació d'un gen cancerigen
Porta, Miquel, 1957- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Pediatria, d'Obstetrícia i Ginecologia i de Medicina Preventiva)

Títol variant: Posible relación entre los lácteos y las mutaciones de un gen cancerígeno
Data: 2007
Resum: Un article científic publicat al número de juliol de la revista anglesa Journal of Epidemiology and Community Health suggereix que pot existir una relació entre la ingesta de productes lactis i l'aparició de mutacions en un gen important al càncer de pàncrees, un dels tumors amb pitjor supervivència, les causes del qual són poc conegudes. El treball de recerca també va observar un efecte beneficiós de la ingesta de vitamina E. Es tracta del primer estudi a nivell mundial sobre la relació entre dieta i mutacions adquirides al gen K-ras en el càncer de pàncrees, així com de l'estudi més gran que s'ha realitzat a nivell internacional amb informació medioambiental, molecular i genètica al càncer de pàncrees.
Resum: Un artículo científico publicado en el número de julio de la revista inglesa Journal of Epidemiology and Community Health sugiere que puede existir una relación entre la ingesta de productos lácteos y la aparición de mutaciones en un gen importante en el cáncer de páncreas, uno de los tumores con peor supervivencia y cuyas causas son menos conocidas. El trabajo de investigación también observó un efecto beneficioso de la ingesta de vitamina E. Se trata del primer estudio a nivel mundial sobre la relación entre dieta y mutaciones adquiridas en el gen K-ras en el cáncer de páncreas, así como del estudio más grande que se ha realizado a nivel internacional con información medioambiental, molecular y genética en el cáncer de páncreas.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, juliol 2007, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 89.8 KB

Español
3 p, 165.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-04-19, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir