Invasions biològiques : una amenaça per a les espècies natives?
Domènech i Masons, Roser (Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals)

Títol variant: Invasiones biológicas: ¿una amenaza para las especies nativas?
Data: 2007
Resum: Investigadors de la UAB i de la UdG han estudiat els efectes de la invasió de la Cortaderia selloana, una espècie vegetal importada d'Amèrica del Sud que s'utilitza com a planta ornamental i que s'ha extès arreu de Catalunya. El treball de camp s'ha realitzat a quatre terrenys de La Rubina, als aiguamolls de l'Empordà. Les conclusions indiquen que la presència d'aquesta espècie ha influït en les pastures, en la diversitat de les espècies vegetals i en la qualitat del sòl.
Resum: Investigadores de la UAB y la UdG han estudiado los efectos de la invasión de la Cortaderia selloana, una especie vegetal importada de América del Sur que se utiliza como planta ornamental y que se ha extendido por toda Cataluña. El trabajo de campo se ha realizado en cuatro terrenos de La Rubina, en los "aiguamolls de l'Empordà". Las conclusiones indican que la presencia de esta especie ha influido en los cultivos, la diversidad de las especies vegetales y la calidad del suelo.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, juliol 2007, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 117.7 KB

Español
3 p, 192.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > CREAF (Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-04-20, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir