El procés fBm amb reflexió en l'estudi del tràfic sobre xarxes
Delgado de la Torre, Rosario (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Matemàtiques)

Títol variant: El proceso fBm con reflexión en elestudio del tráfico sobre redes
Títol variant: The fBm process with reflection in thestudy of fluid networks
Data: 2007
Resum: El procés moviment Brownià fracccional (fBm) juga un paper molt important en la construcció de models estocàstics (models matemàtics per a situacions en les quals intervé l'atzar i que evolucionen en el temps) que descriguin adequadament cert tipus de fenòmens, com ara la càrrega de treball d'una estació amb un servidor, al qual li arriba la feina de manera aleatòria. Una professora del Departament de Matemàtiques de la UAB ha estudiat aquest procés en relació amb un model estocàstic de fluid sobre xarxes multiestació amb feedback.
Resum: El proceso movimiento Browniano fracccional (fBm) juega un papel muyimportante en la construcción de modelos estocásticos (modelosmatemáticos para situaciones en las que interviene el azar y queevolucionan en el tiempo) que describan adecuadamente cierto tipo defenómenos, como la carga de trabajo de una estación con un servidor alque le llega el trabajo de manera aleatoria. Una profesora delDepartamento de Matemáticas de la UAB ha estudiado este proceso enrelación con un modelo estocástico de fluido sobre redes multiestacióncon feedback.
Resum: Fractional Brownian motion process (fBm) plays a very important role inthe construction of stochastic models (mathematical models forsituations in which randomness is present and that evolve in time) thatproperly describe some kind of phenomenon, like the workload of astation with a server to which work arrives in a random (non-deterministic) way. A lecturer of the UAB Mathematics Department hasstudied this process in relation with a stochastic fluid model onmultistation networks with feedback.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, juny 2007, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 24.6 KB

Español
2 p, 86.6 KB

English
2 p, 85.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-04-20, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir