El mate provoca síndrome d'abstinència durant la lactància
Garcia-Algar, Oscar (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Pediatria, d'Obstetrícia i Ginecologia i de Medicina Preventiva)

Títol variant: El mate provoca síndrome de abstinencia durante la lactancia
Títol variant: Mate causes neonatal abstinence syndrome
Data: 2007
Resum: El mate és una infusió molt comuna en alguns països d'Amèrica del Sud, feta amb les fulles del mate assecades, torrades i polvoritzades. Científics de la UAB han observat un nounat, fill d'una gran consumidora de mate, que presentava tremolors, irritabilitat, plor agut, i altres troballes neurològiques lleus. Es va comprovar la relació d'aquests símptomes amb una exposició crònica a la cafeïna i la teobromina, substàncies que abunden al mate.
Resum: El mate es una infusión muy común en algunos países de Sudamérica, hecha con las hojas del mate secas, tostadas y pulverizadas. Científicos de la UAB han observado un neonato, hijo de una gran consumidora de mate, que presentaba temblores, irritabilidad, llanto agudo, y otros hallazgos neurológicos leves. Comprobaron la relación entre estos síntomas y una exposición crónica a la cafeína y la teobromina, substancias que abundan en el mate.
Resum: Mate is a very common infusion in many South American countries. It's prepared by steeping dried leaves of yerba mate in hot water. UAB researchers have observed a neonatal baby, whose mother is a heavy consumer of mate, who presented increased jitteriness and irritability, high-pitched crying, and other mild neurological anormalities. Their observation have demonstrated a relation between these symptoms and a chronic exposition to caffeine and theobromine, two very abundant substances in mate.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, juny 2007, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 60.9 KB

Español
2 p, 118.7 KB

English
2 p, 117.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-04-20, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir