Índia, una modernització conflictiva
Martínez Alier, Joan (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)

Títol variant: India, una modernización conflictiva
Data: 2007
Resum: En un article publicat a International Herald Tribune, Leah Temper i Joan Martínez Alier analitzen els capítols de conflictivitat social que s'han viscut darrerament a l'Índia arrel de la reconversió de terrenys agrícoles en industrials o en explotacions mineres. La transformació de l'economia índia s'està dirigint des de l'Estat seguint el model occidental de desenvolupament. Els sectors més desafavorits de la societat es veuen exclosos del procés de modernització, rebutgen les reconversions i s'estan mobilitzant per protestar.
Resum: En un artículo publicado en International Herald Tribune, Leah Temper yJoan Martínez Alier analizan los capítulos de conflictividad social que sehan vivido últimamente en la India a partir de la reconversión de terrenosagrícolas en industriales o en explotaciones mineras. La transformaciónde la economía india se está dirigiendo desde el Estado siguiendo elmodelo occidental de desarrollo. Los sectores más desafavorecidos dela sociedad se ven excluídos del proceso de modernización, rechazanlas reconversiones y se están movilizando para protestar.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, maig 2007, p. 1-1, ISSN 2014-6388



Català
1 p, 99.4 KB

Español
2 p, 169.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-04-20, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir