Quan els taus es desintegren
Jamin, Matthias (Institut de Física d'Altes Energies)
Portolés, Jorge (Instituto de Física Corpuscular (València))

Títol variant: Cuando los taus se desintegran...
Data: 2007
Resum: En els primers minuts de l'Univers van existir nombroses partícules que ara ja no existeixen en circumstàncies normals. Una d'elles va ser el tau, un germà pesat de l'electró, que quan es desintegra resulta molt adequat per entendre la dinàmica que genera la força forta en el nucli dels àtoms. Investigadors de l'IFAE (Institut de Física d'Altes Energies) de la UAB i de l' IFIC (Institut de Física Corpuscular) de València han estudiat aquest fenomen.
Resum: En los primeros minutos del Universo existieron numerosas partículas que ahora ya no existen en circunstancias normales. Una de ellas fue el tau, un hermano pesado del electrón que cuando se desintegra resulta muy adecuado para entender la dinámica que genera la fuerza fuerte en el núcleo de los átomos. Investigadores del IFAE (Instituto de Física de Altas Energías) de la UAB y del IFIC (Instituto de Física Corpuscular) de Valencia, han estudiado este fenómeno.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, abril 2007, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 122.3 KB

Español
3 p, 590.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-04-23, darrera modificació el 2023-07-06



   Favorit i Compartir