La mida del cervell de les aus és clau per a la seva supervivència
Sol, Daniel (Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals)

Títol variant: El tamaño del cerebro de las aves, claves para su supervivencia ante los cambios
Títol variant: The size of birds' brains is key for their survival
Data: 2007
Resum: L'evolució dels cervells grans en vertebrats, com els dels primats o els lloros, presenta una paradoxa als científics: Si posseir un cervell gran comporta importants costos de producció i manteniment, per què alguns animals han desenvolupat cervells tan grans? Una explicació clàssica és que els costos de posseir un cervell gran es compensarien amb els beneficis d'una major supervivència dels adults associada a una major capacitat d'aprenentatge, una teoria coneguda com el "buffer cognitiu". Ara, un nou estudi ha trobat suport per aquesta teoria. Almenys en ocells, les espècies amb cervells més grans presenten major supervivència que aquelles amb cervells més petits.
Resum: La evolución de los cerebros grandes en vertebrados, como los de los primates o los loros, presenta una paradoja para los científicos. Si poseer un cerebro grande comporta importantes costes de producción y mantenimiento, ¿por qué algunos animales han desarrollado cerebros tan grandes? Una explicación clásica es que los costes de poseer un cerebro grande se compensarían con los beneficios de una mayor supervivencia de los adultos asociada a una mayor capacidad de aprendizaje, una teoría conocida como el "buffer cognitivo". Ahora, un nuevo estudio ha encontrado apoyo para esta teoría. Al menos en los pájaros, las especies com cerebros más grandes presentan mayor supervivencia que aquelles que tienen cerebros más pequeños.
Resum: The evolution of large brains in vertebrates, such as primates or parrots, poses a paradox for scientists: if the possession of a large brain carries with it great production and maintenance costs, then why have some animals developed such large brains? A classical explanation is that the costs of having a large brain are compensated by the benefits of greater survival rates for adults associated with a greater capacity for learning, a theory known as the "cognitive buffer". Now a new study has found support for this theory. At least in birds, species with larger brains have greater chances of survival than those with small brains.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, gener 2007, p. 1-2, ISSN 2014-6388Català
2 p, 76.8 KB

Español
3 p, 149.8 KB

English
3 p, 148.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > CREAF (Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-04-30, darrera modificació el 2021-07-11   Favorit i Compartir