Utilidad del Cálculo del Índice tobillo-brazo en pacientes no diabéticos con factores de riesgo cardiovascular en la identificación de pacientes de alto riesgo; Concordancia con tablas de riesgo cardiovascular (REGICOR y SCORE)
Soraluce Acebo, Ramón
Monreal Bosch, Manuel
Closas Mestre, Josep
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 18 p.
Resum: L'objectiu de l'estudi va ser la determinació de la prevalença de malaltia arterial perifèrica mitjançant el càlcul de l'Índex turmell-braç (ITB) en pacients sense malaltia vascular associada, no diabètics, amb 2 o més factors de risc cardiovascular (RCV); Determinant la seva concordança amb les taules de RCV de REGICOR i SCORE i veure quina d'elles classifica millor a aquests pacients. Es va seleccionar una mostra aleatòria de pacients entre 50 i 65 anys. El resultat de l'estudi demostra que la prevalença és baixa i no s'estableix concordança entre les taules de RCV de REGICOR i SCORE i el càlcul del ITB.
Resum: El objetivo del estudio fue la determinación de la prevalencia de enfermedad arterial periférica mediante el cálculo del Índice tobillo-brazo (ITB) en pacientes sin enfermedad vascular asociada, no diabéticos, con 2 o más factores de riesgo cardiovascular (RCV); Determinando su concordancia con las tablas de RCV de REGICOR y SCORE y ver cual de ellas clasifica mejor a estos pacientes. Se seleccionó una muestra aleatoria de pacientes entre 50 y 65 años. El resultado del estudio demuestra que la prevalencia es baja y no se establece concordancia entre las tablas de RCV de REGICOR y SCORE y el cálculo del ITB.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Malalties vasculars perifériques, Artèries coronàries-Malalties-Factors de risc18 p, 238.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-05-15, darrera modificació el 2022-07-10   Favorit i Compartir