Nou descobriment en l'evolució del sistema immune : Limfòcits que fagociten
Tort Bardolet, Lluís (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)

Títol variant: Descubrimiento en la evolución delsistema inmune : linfocitos que fagocitan
Títol variant: Discovery in the evolution of the immunesystem absorbing cells
Data: 2006
Resum: La Universitat Autònoma de Barcelona ha participat en un treball de recerca que acaba d'efectuar un descobriment que qüestiona un dels paradigmes de la immunologia dels vertebrats, pel qual la fagocitosi (capacitat d'"ingestió" i destrucció de microbis) s'exercia principalment per cèl·lules fagocítiques "professionals" (macròfags, monòcits, granulòcits), mentre que les cèl·lules productores d'anticossos (limfòcits B) no tenien aquesta capacitat. El descobriment afecta a peixos i amfibis.
Resum: La Universidad Autónoma de Barcelona ha participado en unainvestigación que acaba de efectuar un descubrimiento que cuestionauno de los paradigmas de la inmunología de los vertebrados por el cualla fagocitosis (capacidad de "ingestión" y destrucción de microbios) seejercía principalmente por células fagocíticas "profesionales"(macrófagos, monocitos, granulocitos), mientras que las célulasproductoras de anticuerpos (linfocitos B) no tenían esta capacidad. Eldescubrimiento afecta a peces y anfibios.
Resum: The UAB has taken part in a research project that has just made adiscovery which questions one of the paradigms of vertebrateimmunology, by which phagocytosis (the ability to "ingest" and destroymicrobes) is exercised mainly by "professional" phagocyte cells,monocytes, granulocytes), whilst cells which produce antibodies (Blymphocytes) do not have this ability. This discovery affects fish andamphibians.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, octubre 2006, p. 1-1, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 126.6 KB

Español
2 p, 137.7 KB

English
2 p, 129.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-05-22, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir