Gramsci ens dóna claus per entendre millor la comunicació científica
Nieto-Galan, Agustí (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Història de la Ciència)

Títol variant: Gramsci nos da claves para entender mejor la comunicación científica
Data: 2012
Resum: El pensador italià Antonio Gramsci, diputat del Partit Comunista italià, va escriure bona part de la seva obra, sobretot els coneguts Quaderni del carcere, quan era a la presó sota la dictadura de Benito Mussolini. En aquests quaderns va desenvolupar, entre d'altres, el concepte d'hegemonia, que servia per explicar els mecanismes que permeten el control social més enllà de l'ús de la força. Ara, el concepte d'hegemonia ens serveix per analitzar críticament un fenomen cabdal en la societat del segle XXI, la divulgació científica.
Resum: El pensador italiano Antonio Gramsci, diputado del Partido Comunista italiano, escribió buena parte de su obra, sobre todo los conocidos Quaderni del carcere, cuando estaba en la cárcel bajo la dictadura de Benito Mussolini. En estos cuadernos desarrolló, entre otros, el concepto de hegemonía, que ser ví apara explicar los mecanismos que permiten el control social más allá del uso de la fuerza. Ahora, el concepto dehegemonía nos sirve paraanalizar críticamente un fenómeno capital en la sociedad del siglo XXI,la divulgación científica.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, abril 2012, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 47.9 KB

Español
3 p, 150.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Institut d'Història de la Ciència (IHC)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-06-04, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir