Canvia el paradigma del rellotge intern de les plantes
Mas, Paloma (Centre de Recerca en Agrigenòmica)

Títol variant: Cambia el paradigma del reloj interno de las plantas
Data: 2012
Resum: Una investigació dirigida per investigadors del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), al Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG) -consorci del CSIC, l'Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA) i la UAB-, canvia radicalment el marc teòric que explicava com funciona el rellotge intern de les plantes que regula el seu cicle diari, l'anomenat rellotge circadiari. Els investigadors han demostrat un nou mecanisme de regulació pel qual una proteïna essencial del rellotge, coneguda amb el nom de TOC1, regula la ritmicitat en les plantes. El treball, que es publica a Science, canvia el model que explicava el funcionament del rellotge en plantes vigent al llarg dels últims 10 anys.
Resum: Una investigación dirigida por investigadores del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), en el Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG) -consorcio del CSIC, del Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA) y la UAB-, cambia radicalmente el marco teórico que explicaba cómo funcionaba el reloj interno de las plantas que regula su ciclo diario, el llamado reloj circadiano. Los investigadores han demostrado un nuevo mecanismo de regulación por el cual una proteína esencial del reloj, conocida con el nombre de TOC1, regula la ritmicidad en las plantas. El trabajo, que se publica en Science, cambia el modelo que explicaba el funcionamiento del reloj en plantas vigente a lo largo de los últimos 10 años.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, març 2012, p. 1-1, ISSN 2014-6388



Català
1 p, 33.5 KB

Español
2 p, 96.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > CRAG (Centre de Recerca en Agrigenòmica)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-06-04, darrera modificació el 2022-03-02



   Favorit i Compartir