Creació de recursos digitals per a la innovació docent en geologia estructural i tectònica
Teixell Cácharo, Antonio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geologia)
Griera Artigas, Albert (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geologia)
Arboleya, María Luisa (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geologia)
Tesón del Hoyo, Eliseo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geologia)
Corral, Isaac (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geologia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Unitat d'Innovació Docent en Educació Superior

Títol variant: Creación de recursos digitales para la innovacióndocente en geología estructural y tectónica
Títol variant: Creating digital resources for teaching innovation in Structural Geology and Tectonics
Publicació: IDES 2008
Resum: Aquest projecte consisteix en l'elaboració d'una sèrie de recursos didàctics en format digital per a l'ensenyament de les matèries de Geologia Estructural i de Tectònica en titulacions relacionades amb les Ciències de la Terra. L'objectiu és la millora de la formació i del rendiment dels estudiants mitjançant l'elaboració d'activitats de suport no presencials que fomentin l'autoaprenentatge i l'autoregulació per part de l'estudiant. Les activitats intenten aprofitar les noves eines informàtiques disponibles i fomentar-ne l'accés mitjançant la xarxa. El material que s'elabora en el marc del projecte consisteix en: 1) un fons documental d'imatges relacionades amb la Geologia Estructural i la Tectònica amb explicació, disponibles en xarxa i accessibles mitjançant motors específics de cerca, 2) un conjunt d'exercicis i casos pràctics, alguns dels quals resolts, i 3) sortides de camp virtuals a una regió geològica que permeten proposar activitats prèvies a una pràctica presencial de camp o desenvolupar la pràctica de manera completament autònoma.
Resum: Este proyecto consiste en la elaboración de una serie de recursos didácticos en formato digital para la enseñanza de las materias de Geología Estructural y Tectónica en titulaciones relacionadas con las Ciencias de la Tierra. El objetivo es la mejora de la formación y del rendimiento de los estudiantes mediante la elaboración de actividades de apoyo no presenciales que fomenten el autoaprendizaje y la autorregulación por parte del estudiante. Las actividades intentan aprovechar las nuevas herramientas informáticas disponibles y fomentar el acceso mediante la red. El material que se elabora en el marco del proyecto consiste en: 1) un fondo documental de imágenes relacionadas con la Geología Estructural y la Tectónica con explicación, disponibles en red y accesibles mediante motores específicos de búsqueda, 2) un conjunto de ejercicios y casos prácticos, algunos de ellos resueltos, y 3) salidas de campo virtuales de una región geológica que permiten proponer actividades previas a una práctica presencial de campo o desarrollar la práctica de forma completamente autónoma.
Resum: This project consisted of developing a series of teaching resources in digital format to teach the subjects of Structural Geology and Tectonics in degree programmes related to the Earth Sciences. The goal was to improve students' training and performance by developing out-of-classroom support activities that foster independent learning and self-regulation on the part of the students. The activities aim to take advantage of the new IT tools available and to foster their access via the Web. The material that was developed in this project consisted of: 1) a documentary collection of images related to Structural Geology and Tectonics with explanations, available on the Web and accessible from specific search engines, 2) a series of exercises and practical case studies, some of them already solved, and 3) virtual field trips to a geological region that enabled us to propose activities prior to a visit to the field or to develop the practice totally independently.
Drets: Tots els drets reservats.
Llengua: Català
Document: Capítol de llibre
Matèria: Recursos digitals ; Geologia estructural ; Tectònica
Publicat a: Experiències docents innovadores de la UAB en ciències experimentals i tecnologies i en ciències de la salut : cap a l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), 2008, p. 23-32, ISBN 978-84-490-2576-1



Català
10 p, 1.5 MB

Español
10 p, 2.0 MB

English
10 p, 270.4 KB

Demostració web
1.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Llibres i col·leccions > Capítols de llibres

 Registre creat el 2012-06-12, darrera modificació el 2023-02-22



   Favorit i Compartir